TUL Joy Games Joensuu 10.2.2018

Yhteistyökumppanit

TUL Joygames Joensuu oli pienten lasten iloista liikuntaa

Lauantaina oteltiin TUL Joygames -tapahtumassa jalkapallossa, hiihdossa ja yleisurheilussa, sekä saatiin nauttia hienosta tanssinäytöksestä. Tapahtumapaikkoina olivat Joensuu Areena ja liikuntapuisto, sekä urheilutalo. Joensuu Areenanalla oli Halisko -toimintarata. Kaukaisimmat osallistujat olivat Seinäjoelta ja Kuopiosta, niin Sisun kuin Elon pojat osallistuivat jalkapalloon. Kansainvälisen tuulahduksen tapahtumaan tovat Helylän nuorisoseuran tanssijat.

Seuraava TUL Joygames -tapahtuma on lokakuussa Turussa. Tällöin esiintyjät valtaavat LOGOMON ja urheilijat palloiluhallin. Tervetuloa Turkuun!

 

Jalkapalloa ja yleisurheilua Joensuu areenalla

Joensuun TUL Joygames käynnistyy lauantaina Joensuu areenan hyvissä olosuhteissa. Hallissa nahkakuula saa kyytiä yhdentoista joukkueen voimin ja yleisurheilijat mittelevät juoksuissa ja pituudessa. Joensuu areenalla on myös Halisko puisto, jossa lapset saavat kokeilla erilaisia lajeja mm. laukaisututkaa ja minipöytätennistä. Läheisellä urheilutalolla on klo 12:00 kansainvälistä tuulahdusta sisältävä tanssinäytös. Luvassa on laulua ja tanssia.

Tanssinäytöksessä kansainvälisiä tuulahduksia

TUL Joygames -tapahtumassa Joensuussa järjestetään upea tanssinäytös, johon esiintyjiä saapuu myös naapurivaltion puolelta. Taidokkaat Helylän Kulttuuritalon esiintyjät tuovat vauhtia, taidokkuutta ja kansainvälistä tunnelmaa Joensuun urheilutalolla pidettävään tapahtumaan. Tapahtumassa esiintyy myös paikallisia ryhmiä. Kutsu

Tarjolla futsalia, jalkapalloa ja yleisurheilua

Nyt auton nokka kohti Joensuuta, sillä tarjolla on Joensuus Areenalla monipuolista lasten- ja nuorten liikuntaa. Nautitaan liikunnan iloista ja laitetaan verkkoja heilumaan pelikentillä. Ottelutaukojen välissä voi kipaista 60 metrin pyrähdyksen tai työntää kuulaa, eikä kukaan tuu kieltämään jos pituushyppy kiinnostaa.

Näiden kolmen lajin kutsut löytyvät laji -sivulta. Nähdään Joensuussa...

Tervetuloa Joensuuhun

TUL Joygames siirtyy Joensuuhun Järvi-Suomen alueelle. Tapahtuma on yksipäiväinen ja tällä kertaa ohjelmassa ei ole ryhmätanssia, vaan ryhmätanssi järjestetään Tampereella 10.2. Lajeista mukana on varmuudella yleisurheilu ja futsal/salibandy. Kerromme näillä sivuilla lisää tietoa, kun lajit ovat varmistuneet. Joensuun kautta siirrymme lokakuussa Turkuun, jossa ohjelmassa on mm. disco- ja showtanssin avoimet mestaruuskilpailut.

TUL Joygames Seinäjoki - liikunnan riemua elämänkaaren varrelta

Seinäjoen TUL Joygames tapahtuma lähes 2000 osallistujaa neljän päivän aikana liikunta- ja urheilu, kilpailu- ja kulttuuritapahtumiin. Ne oli sellaiset pienempi muotoiset Lakeuden Kisat, joita tehtiin samalla insentiteetillä, suurella syrämellä ja rakkaudesta kolme kirjainta kohtaan T-U-L ! Kaiken tekemisen keskiössä oli lapset ja nuoret, sekä kaiken ikäiset osallistujat kentillä ja katsomoissa.

Seinäjoen tapahtuma oli monipuolinen liikunnan ja kulttuurin kohtaamispaikka. Tapahtuman kulttuuritarjonnasta vastasivat RosKabaree -orkesteri, joka soitti kaksi keikkaa perjantaina. Erityisesti koululaisille suunnattu päiväkeikka oli menestys. Marttilan koulun sali oli täyttynyt oppilaista ja opettajista. Perjantaijamit olivat hyvät. Siitä oli opettajien ja oppilaiden hyvä jatkaa viikonlopun viettoon.

Merkittävä ja erittäin onnistunut yhteistyö toteutettiin Suomen mailapelienliiton kanssa. Liiton edustaja Maria Hokkanen oli todella tyytyväinen torstain ja perjantain koulukiertueisiin. Seinäjoen Sisun ohjaajat ja valmentajat Raisa Kauppi ja Harri Isomäki (sulkapallo), Heikki Rantanen, Seppo Riihimäki ja Jari Hakala (tennis) ja Jarkko Tenkula, Annemari Keltamäki ja Juha Julmala liikuttivat kolmena päivä usean sataa koululaista ja perhettä mailapelien parissa. Tilaisuudet järjestettiin urheilutalolla, Pruukin koululla ja Elisa-Monitoimihallilla.

Liikunnan ja kulttuurin huippuhetki osui lauantaille klo 13:00, kun TUL:n avoimet disco- ja showtanssin mestaruuskilpailut alkoivat. Ohjelmassa oli neljäkymmentäkahdeksan loistavaa esitystä. Äänen ja liikeen virtaavuus, eleet ja ilmeet ja upeat puvut toivat ilon ja tunteen niin lavalle kuin katsomoon. Tunnelman aisti erityisesti tuomaripöydän takana, sillä tuomariston hankinnassa oli käytetty paikallista osaamista ja TUL:n nuorisovaliokunnan pelisilmää. Lopputulos oli loistava. Palaute tuomareilta oli hyvää ja asiallista niin esiintyjille kuin järjestäjille. Joo - voidaan tulla Turkuunkin!, tuumivat tuomariston jäsenet. Erityistä kiitosta saivat upeat puitteet urheilutalolla: Sisun raksaryhmä pani parastaan parketin kanssa ja Lakeus Soundin teknikot huolehtivat äänestä ja valoista. Urheilutalon kopit taasen ovat vertaansa vailla, 14 pukuhuonetta takasi joukkueiden viih treeni tyvyyden ja neljä erinomaista lämmisttelyaluetta taasen takasivat kaikille hyvät treenimahdollisuudet. 

TUL:n nuorisovaliokunnan ja tuomariston yhteisesti jakama Pentti Koskisen kiertopalkinto meni Lauritsalan Visan joukkueille. Palkinto annetaan seuralle tai ryhmälle, joka tekee monipuolista nuorisotyötä tanssin parissa ja seuralla on useita ryhmiä eri lajeissa kilpailutapahtumassa. Lauritsalan Visa oli liikenteessä kahden bussin voimin useammalla ryhmällä.

Pienemmistä lajeista lauantaina ratkottiin mestaruudet karatessa, shakissa ja painonnostossa. Lajien järjestelyistä vastasivat Seika-Do, Kurikan Visa ja Seinäjoen Sisu. 

Sunnuntaina ratkottiin mestaruudet futsalissa, jalkapallossa ja pöytätenniksessä. Pelipaikkoina toimivat Elisa monitoimihalli ja urheilutalo. Kisojen järjestelyistä vastasivat Lapuan Ponnistus ja Seinäjoen Sisu. Jalkapallomestariksi itsensä potki TPV Tampereelta ja futsal mestariksi Jalas Jalasjärveltä.

TUL:n Pohjanmaan piiri ja TUL:n nuorisovaliokunta kiittää kaikkia mukana olleita osallistujia ja talkoolaisia. Me tehtiin tämä yhdessä. Joiggarit jatkuvat helmikuussa 2018 Joensuussa ja lokakuussa Turussa. Tapahtuman keskipisteenä tällöin on LOGOMO.

 

Joikkarit saivat lentävän lähdön

TUL Joygames -tapahtuma sai tänään lentävän lähdön, Seinäjoen Sisu, TUL ja mailapelien liitto liikuttivat Seinäjoen koululaisia urheilutalolla aamu yhdeksästä iltapäivä yhteen "Maila on kaveri" -tapahtumassa. Mailapelien liiton Maria Hokkanen oli erittäin tyytyväinen yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa, sekä kiitteli kovasti koululaisten asennetta ja hyvää käytöstä. 

Aamupäivän aikana tutustuttiin pöytätenniksen, sulkapallon ja tenniksen saloihin. Pöytätennispisteellä tehtiin tuttavuutta lajiin niin leikkien kuin robottia kesyttäen Annemari Keltamäen ja Jarkko Tenkulan ollessa ohjaajina. Tenniksen pyörittämisestä vastasivat Seppo Riihimäki ja Heikki Rantanen. Sulkapallopisteellä ohjauksen hoiti Raisa Kauppi. 

Ryhmät olivat todella innostuneita ja hyvin motivoituneita, hehkuttivat ohjaajat ja opettajat päivän jälkeen. TUL:n nuorisovaliokunta jakoi tilaisuudessa luokille Halisko -kirjoja arvottavaksi osallistujien kesken. Kirja saikin kiitosta opettajilta.

Mailapelien kesyttäminen jatkuu lauantaina Elisa monitoimihallilla klo 10:00 - 14:00 perheille suunnatulla ajalla. Siellä palloa perheiden kanssa kesyttävät Jari Hakala, Juha Julmala, Raisa Kauppi ja Harri Isomäki. Tilaisuus on ilmainen perheille.

TUL Joygames jatkuu huomenna kahdella lasten RosKabaree -konsertilla Marttilan koululla. Ensimmäinen on suunnattu koulun oppilaille ja jälkimmäinen yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelujen, Seinäjoen TSL:n opintpjärjestön ja Seinäjoen Sisun kanssa. 

TUL Joygames käsiohjelma on luettavissa

Käsiohjelma TJG 2017

Disco- ja showtanssin lippuja myytävänä ovella

Lauantain kisojen liput on myynnissä urheilutalolla ovella. Lippujen hinnat ovat 5 euroa. Tervetuloa seuraamaan ja nauttimaan hyvästä ohjelmasta.

Pöytätenniksen arvonnat suoritettu

Sunnuntaina pelattavan pöytätenniskilpailun arvontakaaviot on julkaistu. Käy katsomassa kuinka pelit alkavat omalta kohdaltasi.

Futsalin ja jalkapallon otteluohjelmat on julkaistu

TUL Joygames turnauksessa pelataan P-15 futsal -turnaus ja P-9 jalkapalloturnaus Elisa Monitoimihallissa. Joukkueita on kaikkiaan 15, sillä Sisun ja Ponnistuksen 2007/08 syntyneet pelaavat myös TJG ottelun kauden päättymisen kunniaksi.

Disco- ja showtanssin esiintymisjärjestys on julkaistu

TUL Joygames tapahtuman disco- ja showtanssin esiintymisjärjestys on julkaistu. Se löytyy tältä sivustolta info- ja ilmoittauneet -palkista. Joukkueet, jotka olette ruokailuja tilanneet voitte esittää toiveista oman ruokailuaikanne suhteen. Meillä on ruokailumahdollisuus klo 11:00 - 15:00 välisellä ajalla. Pyrimme vastaamaan toiveisiinne mahdollisimman tarkasti. Ruokailukabinettiin mahtuu kerralla max 40 ruokailijaa.

Disco- ja showtanssin esiintyjät ovat selvillä

Seinäjoen urheilutalolla nähdään lauantaina 28.10. klo 13:00 alkaen pukujen väriloistoa ja rytmikkään aistillista esiintymistä, kun TUL Joygames -tapahtuman disco- ja showtanssijat valtaavat estraadin. Urheilutalolla nähdään lähes viisikymmentä esitystä, joten ohjelmaa riittää pitkälle iltapäivään. Esiintyjiä on Oulu-Lappeenranta-Turku kolmion sisältä. 

Tapahtuman järjestelyistä vastaa TUL:n nuorisovaliokunta yhdessä järjestävän piirin kanssa. Tervetuloa nauttimaan tanssin sykkeestä ja esiintyminen ilosta. Ilmoittautuneet esiintyjät löytyvät tästä. Jos huomaat esityksesi kohdalla virheitä, niin ilmoita se meille välittömästi. 

Tervetuloa Seinäjoelle TUL Joy Games -tapahtumaan

TUL:n Pohjanmaan piiri ja sen piirihallitus yhdessä TUL:n nuorisovaliokunnan kanssa toivottavat kaikki innokkaat urheilun ja liikunnan ystävät tervetulleeksi Seinäjoelle 27.-29.10.2017 TUL:n liittojuhlamaisemiin. TUL:n liittojuhlaa vietettiin Seinäjoella - Yhressä hyvää TULoo -teemalla kesällä 2014. On siis hyvä verestää muistoja ja hakea vauhtia kohti TUL:n 100 v. juhlia, joita vietetään Helsingissä 15.6.2019.

TUL Joygames -tapahtumaketjun edellinen tapahtuma oli Kemissä. Nyt tullaan muutamia satoja kilometrejä etelämmäs Etelä-Pohjanmaalle maakuntakeskus Seinäjoelle. Ohjelmassa on urheilua, liikuntaa ja kulttuuria. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden niin paikallisille koululaisille kuin seuraväellekin. Lajeista mukana on mm. disco- ja show -tanssi, jalkapallo, futsal, pöytätennis, voimailulajit ja sulkapallo. Tässä ei todellakaan ole koko lajikirjo, sillä innokkaat seuraihmiset työstävät tällä hetkellä lajien järjestämismahdollisuuksia.

TUL Joygames Seinäjoen lähes kaikki tapahtumat keskittyvät uimahalli-urheilutalon läheisyyteen. Samalta alueelta löytyvät niin majoitus kuin ruokailupalvelutkin !

Tervetuloa Seinäjoelle !

YT. Jarkko Tenkula